Licitatii Imobiliare Online "Standardul pentru licitatii imobiliare!"
Cauta Proprietati:


Inscrie-te aici pentru a primi informații despre licitațiile noastre!Informatii Despre Palatul Culturii Ploiesti


Informatii Despre Muzeul Judetean De Biologie Ploiesti


Informatii Despre Muzeul Ceasului Ploiesti


Informatii Despre MUZEUL JUDETEAN DE ISTORIE SI ARHEOLOGIE PLOIESTI


Informatii Despre Muzeul Petrolului Ploiesti


 
ȘTIRI
BRD: Nu vom avea criza de lichiditate in Romania
Data Adaugarii: 2009-02-14
Sursa: http://www.bloombiz.ro/finante/brd-nu-vom-avea-criza-de-lichiditate-in-romania

BRD: Nu vom avea criza de lichiditate in Romania

Probabilitatea unei crize de lichiditate este aproape nula in cazul Romaniei, in conditiile in care rezervele de la BNR ale bancilor reprezinta 30% din lichiditatea medie a sistemului bancar, a declarat astazi directorul general adjunct al BRD - SocGen, Claudiu Cercel.


"Rezervele de la BNR sunt echivalentul a 30% din lichiditatea medie a sistemului bancar. Probabilitatea unei crize de lichiditate este foarte redusa, aproape nula", a completat reprezentantul BRD.

El a completat ca, pe piata valutara, exista in continuare presiune din partea jucatorilor nerezidenti, mai ales asupra dobanzilor pentru operatiunile de tip swap.

"Piata de swap are preturi foarte mari, iar aceste operatiuni sunt foarte importante, deoarece reprezinta unul dintre principalele mijloace prin care bancile isi gestioneaza lichiditatea in lei si euro. De exemplu, daca la depozitele obisnuite din piata monetara, dobanzile platite erau de 15%, la swap ajungeau la 20-25%. In perioada mai dificila din octombrie s-a mers si pana la 50%, 60%, chiar si 100%", a spus Cercel.

Directorul de la BRD a spus ca, in contextul actual, marcat de deprecierea leului, gestionarea sistemului bancar a devenit tot mai complexa.

"Am avut clienti care au inceput sa se orienteze spre titluri de stat, ceea ce ne-a complicat gestionarea de lichiditate, deoarece companiile isi anunta intentia cu foarte putin timp inainte de cumparare. Iesirea banilor nu dureaza mai mult de doua zile si trebuie gasite metode sa o acoperim", a exemplificat Cercel.inapoi