Licitatii Imobiliare Online "Standardul pentru licitatii imobiliare!"
Cauta Proprietati:


Inscrie-te aici pentru a primi informații despre licitațiile noastre!Informatii Despre Palatul Culturii Ploiesti


Informatii Despre Muzeul Judetean De Biologie Ploiesti


Informatii Despre Muzeul Ceasului Ploiesti


Informatii Despre MUZEUL JUDETEAN DE ISTORIE SI ARHEOLOGIE PLOIESTI


Informatii Despre Muzeul Petrolului Ploiesti


 
ȘTIRI
Imobiliare Ploiesti- Preţurile garsonierelor au scăzut sub 40.000 de euro
Data Adaugarii: 2009-02-12
Sursa: http://www.cotidianul.ro/preturile_garsonierelor_au_scazut_sub_40_000_de_euro-67983.html

Preţurile garsonierelor au scăzut sub 40.000 de euro
17 Dec 2008 Valentin Baesu În lipsa cererii, preţurile locuinţelor vechi au scăzut cu 20-30% în ultimele luni. Analiştii imobiliari susţin că este vorba despre o consecinţă a faptului că s-a blocat aproape total creditul ipotecar.


Proprietarii de apartamente şi-au redus semnificativ pretenţiile pentru a vinde mai rapid locuinţele pe care le deţin. Această tendinţă se poate observa în toate zonele din Capitală. Analiştii imobiliari susţin că situaţia care se consemnează în prezent este o consecinţă a faptului că s-a blocat aproape total creditul ipotecar. Mai mult, dacă discuţia bancherilor cu conducerea Băncii Naţionale a României nu va aduce noi măsuri pentru relansarea creditului ipotecar, atunci preţurile ar putea scădea sub nivelul înregistrat în prezent.

Preţurile astronomice solicitate pentru locuinţele vechi prin anunţurile de mică publicitate au ajuns la niveluri decente. Dacă în urmă cu mai puţin de un an pentru o garsonieră modestă situată într-o zonă de la periferia Capitalei se cereau peste 55.000 de euro, în prezent, în cazul acestora, costurile sunt de 35.000-40.000 de euro. Este vorba despre garsoniere confort unu situate în cartiere precum Militari, Drumul Găzarului, Şoseaua Giurgiului, Rahova şi chiar unele zone mărginaşe din cartierul Titan. În intervalul de preţ 40.000-45.000 de euro se pot găsi garsoniere în zone precum Pantelimon, Berceni sau Titan, în vreme ce în Crângaşi sau Drumul Taberei preţurile sunt de peste 45.000 de euro.

Şi în cazul apartamentelor cu două camere preţurile au scăzut. Astfel, în zone căutate precum Drumul Taberei, Titan sau Berceni, apartamente confort unu se vând cu preţuri cuprinse între 55.000 şi 70.000 de euro, care variază în funcţie de zonă şi îmbunătăţiri. În urmă cu mai puţin de un an, acestea costau peste 85.000 de euro. În ceea ce priveşte apartamentele cu trei camere, în majoritatea cartierelor Bucureştiului (Militari, Titan, Drumul Taberei, Berceni), pretenţiile proprietarilor sunt între 80.000 şi 90.000 de euro. Scăderea preţurilor a influenţat şi oferta. „Volumul imobilelor scoase la vânzare în luna noiembrie 2008 nu doar că întrerupe trendul ascendent al lunii precedente, dar prezintă un declin brusc de 42% pentru garsoniere, 35% în cazul apartamentelor cu două şi trei camere şi 21% pentru apartamentele de patru camere", se arată într-o analiză a portalului www.anunturiparticulari.ro.

Speculatorii aşteaptă
Analiştii imobiliari consideră că situaţia înregistrată este normală. „Atâta vreme cât nu există credit, nu există nici cerere solvabilă. Creditarea pe ipotecar este aproape oprită. Dacă situaţia pe piaţa creditării nu se va remedia, atunci putem spune că nu am ajuns încă la finalul acestei evoluţii a preţurilor. Dacă preţurile vor scădea prea mult, atunci apartamentele vor deveni tentante pentru investitori. Cred că în momentul în care se va ajunge la 700 de euro pe metrul pătrat util, atunci acestea vor deveni ţintă de investiţii", spune Ion Radu Zilişteanu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare.
 

inapoi