Licitatii Imobiliare Online "Standardul pentru licitatii imobiliare!"
Cauta Proprietati:


Inscrie-te aici pentru a primi informații despre licitațiile noastre!Informatii Despre Palatul Culturii Ploiesti


Informatii Despre Muzeul Judetean De Biologie Ploiesti


Informatii Despre Muzeul Ceasului Ploiesti


Informatii Despre MUZEUL JUDETEAN DE ISTORIE SI ARHEOLOGIE PLOIESTI


Informatii Despre Muzeul Petrolului Ploiesti


 
ȘTIRI
Imobiliarele se ieftinesc oficial
Data Adaugarii: 2009-01-29
Sursa: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/imobiliarele-se-ieftinesc-oficial-7154.html

Valorile orientative cuprinse în ghidul proprietatilor imobiliare vor fi diminuate cu 15%.


Ghidul privind valorile orientative ale proprietatilor imobiliare - 2009, pentru  Bucuresti si judetele Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Ilfov si Teleorman, realizat de SC Euro-Expert SRL si SC Expert Valuation SRL, a fost comunicat, potrivit Codului fiscal, tuturor birourilor notariale si directiilor de finante publice din Circumscriptia Curtii de Apel Bucuresti.
 
Valorile înscrise în Ghid sunt aplicabile începând cu 1 ianuarie.

Acestea au fost estimate în conditiile crizei economice mondiale, aflata în plina desfasurare în perioada în care a fost aceasta elaborata, propunându-se, de asemenea, revizuirea valorilor prezentate în Ghidul 2009, în cazul unei evolutii atipice a pietii imobiliare ca urmare a actualei crize, se arata într-un comunicat al Colegiul director al Camerei Notarilor Publici Bucuresti (CNPB).

Pret mai mic, pe baza coeficientului de corectie

"Din pacate, fata de perioada de referinta avuta în vedere la realizarea Ghidului, au intervenit în scurt timp mai multe elemente care necesita, în opinia noastra, introducerea unui coeficient de corectare globala a valorilor orientative din Ghid", afirma reprezentantii Colegiului.

Schimbarile se refera la deprecierea masiva si accelerata a monedei nationale fata de euro, moneda în care sunt exprimate valorile orientative din Ghid, dar si la acutizarea efectelor crizei economice asupra pietei imobiliare.

În acest sens, societatile de expertiza au comunicat Camerei un coeficient de corectie de 15% a tuturor valorilor orientative din Ghid.
 
Valorile reduse ale bunurilor imobile sunt însa aplicabile începând cu data de 26 ianuarie 2009, fiind înstiintate astfel si Directiile Generale de Finante Publice ale Judetelor Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Ilfov si Teleorman, precum si a Municipiului Bucuresti.inapoi