Licitatii Imobiliare Online "Standardul pentru licitatii imobiliare!"
Cauta Proprietati:


Inscrie-te aici pentru a primi informații despre licitațiile noastre!Informatii Despre Palatul Culturii Ploiesti


Informatii Despre Muzeul Judetean De Biologie Ploiesti


Informatii Despre Muzeul Ceasului Ploiesti


Informatii Despre MUZEUL JUDETEAN DE ISTORIE SI ARHEOLOGIE PLOIESTI


Informatii Despre Muzeul Petrolului Ploiesti


 
 In ciuda numeroaselor oferte de pe piata imobiliara, persoanele care isi cauta o locuinta pentru a sta cu chirie, in Ploiesti, sunt puse in fata unei situatii destul de dificile. Pe langa preturile mult prea mari raportate la salariul mediu, in multe dintre cazuri chiriile cerute nu reflecta neaparat si conditii pe masura. Iar motivele sunt diverse: fie proprietarii stabilesc suma ceruta in functie de zona in care este situat imobilul - lucru care pentru multi dintre eventualii chiriasi nu constituie o prioritate in alegerea unui apartament, fie apartamentele situate in zone bine cotate ale Ploiestiului care pot fi inchiriate la preturi rezonabile nu sunt mobilate sau utilate. Ca situatia este exact asa , ne-a confirmat si un cuplu tanar din Ploiesti, aflat in situatia de a-si cauta o alta locuinta din cauza faptului ca, desi nu se astepta la acest lucru, proprietarii apartamentului inchiriat de ceva vreme au majorat, brusc, chiria. Cum veniturile lunare nu le mai permit o cheltuiala in plus, cei doi tineri vor sa-si caute o alta locuinta, a carei chirie sa-si permite sa o achite: "In prezent, cautam o garsoniera mobilata si utilata, pe care s-o inchiriem la un pret rezonabil. Timp de cateva saptamani am luat la rand toate anunturile cu oferte imobiliare si, fie ca au fost situatii in care proprietarii pe care i-am contactat au pretins chirii prea mari pentru locuinte aflate intr-o conditie foarte proasta, fie ca au fost agenti imobiliari care cereau comisioane echivalente chiar cu suma perceputa drept chirie."
Iar exemplul situatiei descrise mai sus nu este singular. Dupa cum aveam sa aflam, suma initiala pe care o persoana ar trebui sa o aiba la dispozitie pentru inchirierea unei garsoniere variaza, in medie, intre 200 si 300 de euro, lunar, iar pentru un apartament cu doua camere, intre 250 si 500 de euro. Bineinteles, pentru un apartament situat intr-o zona centrala, amenajat in conditii de lux, chiria poate atinge si chiar depasi 1000 de euro. Daca se mai adauga si plata in avans pe cateva luni, in cazul in care aceasta este solicitata de proprietari, dar si comisionul agentiei imobiliare - daca tranzactia este intermediata de aceasta - suma initiala creste foarte mult. Atat de mult incat nu este de mirare ca, pentru a face fata costurilor, foarte multi spera la o negociere a chiriilor, apeland la indulgenta si intelegerea proprietarilor.
Hermina POSTA  

inapoi

ȘTIRI
Inchirierea unei locuinte in Ploiesti, la mare pret
Data Adaugarii: 2009-05-09
Sursa: http://www.ziarulprahova.ro/articol~categorie-social~stire-48652~inchirierea-unei-locuinte-in-ploiesti-la-mare-pret~perioada-toata_arhiva.html

Inchirierea unei locuinte in Ploiesti, la mare pret