Licitatii Imobiliare Online "Standardul pentru licitatii imobiliare!"
Cauta Proprietati:


Inscrie-te aici pentru a primi informații despre licitațiile noastre!Informatii Despre Palatul Culturii Ploiesti


Informatii Despre Muzeul Judetean De Biologie Ploiesti


Informatii Despre Muzeul Ceasului Ploiesti


Informatii Despre MUZEUL JUDETEAN DE ISTORIE SI ARHEOLOGIE PLOIESTI


Informatii Despre Muzeul Petrolului Ploiesti


 
ȘTIRI
Informatii Despre Biserica Maica Precista Ploiesti
Data Adaugarii: 2009-05-23
Sursa: http://www.ploiesti.ro/bmaicaprecista.php

BISERICA MAICA PRECISTA

"Poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului” şi este unul dintre cele mai însemnate monumente religioase, istorice şi de artă din judeţul Prahova, aparţinând patrimoniului local şi naţional. Are mai bine de trei secole de existenţă si este situată la intersecţia străzilor Armoniei, Artei şi Mihai Bravul. În unele documente, biserica este denumită „Maica Domnului”, „Sfânta Născătoare” sau „Adormirea Precistei”. De-a lungul anilor, a beneficiat de mai multe reparaţii şi restaurări, actualul edificiu, conform pisaniei de deasupra uşii, fiind construit în vremea domnitorului Ioan Alexandru Şutu , la 10 mai 1820.

Are o icoană unică, în care Maica Domnului este reprezentată cu trei mâini. „Maica Domnului cu Pruncul” este realizată dintr-o combinaţie de aur şi argint, iar cea de-a treia mâna apare în colţul din dreapta al icoanei.

Potrivit preotului paroh Ştefan Săvulescu, icoana a fost donată de ţarul Alexandru al II-lea al Rusiei , în timpul războiului ruso-româno-turc. Se spune că în faţa ei au îngenuncheat, de-a lungul timpului, nume importante precum Mihai Eminescu , Mihail Kogălniceanu şi chiar regretatul actor Toma Caragiu . "

[sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Biserici_din_Ploiesti#Biserica_Maica_Precist.C4.83]

 inapoi