Licitatii Imobiliare Online "Standardul pentru licitatii imobiliare!"
Cauta Proprietati:


Inscrie-te aici pentru a primi informații despre licitațiile noastre!Informatii Despre Palatul Culturii Ploiesti


Informatii Despre Muzeul Judetean De Biologie Ploiesti


Informatii Despre Muzeul Ceasului Ploiesti


Informatii Despre MUZEUL JUDETEAN DE ISTORIE SI ARHEOLOGIE PLOIESTI


Informatii Despre Muzeul Petrolului Ploiesti


 
ȘTIRI
Ploiesti Sute de blocuri stau să cadă
Data Adaugarii: 2009-02-11
Sursa: http://www.adevarul.ro/rss/articol/sute-de-blocuri-stau-sa-cada.html

Ploiesti Sute de blocuri stau să cadă

Mii de români locuiesc în imobile care, în cazul unui cutremur, prezintă mari riscuri să se prăbuşească. În Ploieşti, din 25 de blocuri încadrate în clasa I de risc seismic, se lucrează la un singur imobil. În Râmnicu Vâlcea abia a început inventarierea acestora.Multe dintre clădirile cu risc seismic din Constanţa au fost abandonate de proprietari şi autorităţi Publicitate Potrivit specialiştilor, la un cutremur de peste 6 grade pe scara Richter, cele 25 de blocuri cu bulină roşie din municipiul Ploieşti riscă să se prăbuşească.

Structura de rezistenţă a acestora trebuie refăcută complet. Potrivit unor specialişti din domeniu, numărul real al imobilelor care prezintă risc seismic ridicat ar fi de peste 100 de blocuri.

La Ploieşti, ultimele expertize tehnice au fost făcute în 2000. Potrivit legii, execuţia lucrărilor de consolidare trebuia pornită în termen de doi ani de la finalizarea proiectului. În caz contrar, proprietarii sunt pasibili de amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei pe familie.

Un singur imobil în lucru

În prezent se lucrează la consolidarea unui singur bloc. În ceea ce priveşte celelalte 24 de blocuri, asociaţiile de proprietari nu au depus cereri la primărie pentru consolidare.

„Bineînţeles că vrem să fie consolidat blocul. Însă vrem să ni se asigure locuinţe cu un confort cât de cât apropiat", spune Ioan Amariei, un locatar din Blocul 11 de pe Şoseaua Nordului.

Reprezentanţii Primăriei spun însă că nu dispun de spaţii de locuit pentru cei care stau în blocurile cu bulină.

În Constanţa, 16 blocuri de patru etaje au structura de zidărie afectată parţial sau total, în unele cazuri, de pe urma seismelor. Structurile în cadre din beton armat realizate pentru alte şase blocuri au fost realizate fără norme antiseismice.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul de Stat în Construcţii, majoritatea imobilelor care pot fi afectate de seisme se află în administrarea Regiei de Exploatare a Domeniului Public şi privat şi a SC Model SA.

Altele au fost revendicate şi retrocedate foştilor proprietari, fără ca acest fapt să permită începerea unor activităţi de consolidare şi renovare.

Bucureşti: 400 de clădiri - pericol public

În Capitală există aproape 400 de clădiri catalogate cu risc seismic de gradul I. Dintre acestea, 127 au fost construite înainte de 1940 şi reprezintă pericol public. În cazul unui cutremur de 7 grade, clădirile cu buline roşii s-ar putea pră­buşi.

inapoi