Licitatii Imobiliare Online "Standardul pentru licitatii imobiliare!"
Cauta Proprietati:


Inscrie-te aici pentru a primi informații despre licitațiile noastre!Informatii Despre Palatul Culturii Ploiesti


Informatii Despre Muzeul Judetean De Biologie Ploiesti


Informatii Despre Muzeul Ceasului Ploiesti


Informatii Despre MUZEUL JUDETEAN DE ISTORIE SI ARHEOLOGIE PLOIESTI


Informatii Despre Muzeul Petrolului Ploiesti


 
ȘTIRI
Valoarea tranzactiilor imobiliare mari a scazut cu 60 procente in primul trimestru din 2009
Data Adaugarii: 2009-04-28
Sursa: http://economie.hotnews.ro/print?articleId=5583841

Valoarea tranzactiilor imobiliare mari a scazut cu 60% in primul trimestru din 2009

de D.G. HotNews.ro Duminică, 12 aprilie 2009, 16:39 Economie | Imobiliar
Valoarea tranzactiilor imobiliare de mari dimensiuni incheiate in primul trimestru din 2009 a fost de 50 milioane euro, in scadere cu circa 60% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit companiei Cushman&Wakefield, care mai estimeaza pentru tot anul o injumatatire a achizitiilor fata de 2008, informeaza Mediafax.

"Valoarea tranzactiilor in primul trimestru din 2009 este de 50 milioane euro, fiind vorba de achizitia fondului de investitii Fabian, listat la Bursa din Londra, de catre Dinu Patriciu. Comparativ cu anul 2008, valoarea reprezinta aproximativ 42% din tranzactiile realizate in primul trimestru", a declarat directorul departamentului de investitii al companiei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Romania.

Reprezentantul Cushman precizeaza ca este dificil de estimat care va fi volumul tranzactiilor pentru intreg anul 2009, in conditiile in care majoritatea fondurilor institutionale de investitii sunt foarte putin interesate de piata imobiliara din Romania in acest moment.

Cele mai spectaculoase scaderi de pret sunt pentru proiectele rezidentiale dezvoltate in zone de la periferie, mai putin atractive pentru cumparatorul final, dar reduceri insemnate de valoare au fost inregistrate, potrivit analistului imobiliar si in sectorul spatiilor de birouri sau al celor comerciale.

inapoi